یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
یی

فیلم تلاش کرده نگاهی دغدغه مند به موضوع معضلات امروزین جامعه ایرانی در عرصه خانواده و پیوندهای زناشویی داشته باشد و از همین رهاورد است که با نگاهی عمیق و دقتمند به سراغ آن می رود.

خبرگزاری حوزه/ یکی از فیلمهای قابل توجهی که هم اینک به روی پرده سینماهای کشور رفته است فیلمی است با عنوان «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» که با کارگردانی روح الله حجازی که خود دانش آموخته حوزه علمیه و از سینماگران جوان ایران است، تصویری جالب توجه و تأمل برانگیز از وضعیت جامعه امروزی ایران و نقشی که پیوندهای زناشویی و رکن خانواده در آن ایفا می کند ارائه می نماید.

فیلم سینمایی « زندگی مشترک آقای محمودی و بانو » پس از فیلم « در میان ابرها » و « زندگی خصوصی آقا و خانم میم » سومین ساخته سینمایی روح الله حجازی در مقام کارگردان است .

روح الله حجازی پس از ساخت چندین اثر تلویزیونی و سینمایی اینک یکی از فیلمهای سینمایی مهم در سالهای اخیر را کارگردانی کرده است.

فیلمی که چه از جهت سینمایی و چه به جهت مفهومی و محتوایی اثر قابل توجه و تأملی است.

فیلمی درباره جامعه امروز ایران و سبک زندگی مردمان طبقه سنتی و مدرنش.

در این فیلم مخاطب می تواند با نگاهی آسیب شناسانه به دو موقعیت نزدیک شود:

خانواده و زوج سنتی و خانواده و زوج مدرن و امروزی.

و در این نزدیک شدن فراز و فرودها و محاسن و معابت هر یک را دیده و به لایه های درونی تر این دو موقعیت نایل آید.

«زندگی مشترک آقای محمودی و بانو»فیلمی است درباره مصایب و معضلات و ابهام ها و غبارهای چنین زندگی متضادی در محیطی ملهم از همه تضادهای سنت و مدرنیته.

داستان این فیلم بازگشتی دارد به حضور مهمانان آقای محمودی و بانو و تأثیر این حضور در زندگی مشترک آنها.

فیلم « زندگی مشترک آقای محمودی و بانو » را می توان از جمله آثاری دانست که در آنها دغدغه های فرهنگی و اجتماعی فیلمساز در حوزه سبک زندگی و روند تجدد و عبور از سنت به سوی مدرنیسم و مدرنیته با یک ساختار دقیق و مبتنی بر همین رویکردهای مضمومی و محتوایی به طور توأمان پیوند خورده است.

حکایت زندگی دو زوج؛ یکی با نشانه های سنتی خانواده و روابط زناشویی ملهم از آن و دغدغه ها و اخلاقیات و عرفیاتش، و دیگری با همه نشانه ها و رویکردهای نوآمد و به روز و امروزیش که در نوعی «اباحه»گری و تجدد ناشی از آنها، پدیدار می شود.

یک زوج قدیمی و یک زوج جدید؛ زوجی میانسال و زوجی جوان.

زوجی آرام و پردغدغه و آرزومند و نگران و زوج لاقید و رها و عصیانگر و مشکوک.

«زندگی مشترک آقای محمودی و بانو»داستان تقابل ها و ابهامها و خواسته ها و تضادها و تناقضات و همه آن چیزهایی است که از دل این جامعه که در حال گذار از سنت به مدرنیته است قابل دیدن و نقد و تحلیل است.

در این فیلم شاهدیم که لاقیدی زن و مرد امروزی نهایتا به فروپاشی محتوم و مکتومی می انجامد که آندو را از ابتدا تهدید می کرده و می کند و خانواده سنتی در عین دغدغه ها و مشکلات ریز و درشتش، به دلیل تعهد و صبوری و متانتی که به خصوص عنصر «زن» و «مادر» در آن بروز می دهد، می تواند خود را حفظ نموده و از گسست و فروپاشی محفوظ بماند.

فیلمساز تلاش کرده نگاهی دغدغه مند و تعهدآمیز به موضوع معضلات امروزین جامعه ایرانی در عرصه خانواده و پیوندهای زناشویی داشته باشد و از همین ره آرد است که نقدی عمیق و دقتمند بر آن روا می دارد.

مهم این است که طرح مسئله در «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» به خوبی صورت می گیرد و آینه ای شفاف در برابر آنچه امروز، میدان تجربه انسان ایرانی به ویژه در حوزه زناشویی شده است قرار داده می شود.

فراموش نکرده ایم که در همین سینمای ما و در همین سالهای نه چندان دور، با انبوهی از فیلمها روبرو بودیم که به بهانه و با توجیه طرح مسئله خیانت به ترویج اباحه گری می پرداختند، ولی «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» از این اتهام مبراست و تلاش کرده است با نگاهی آسیب شناسانه، وارد این حیطه شود.

سازنده این فیلم که خود دانش حوزوی دارد و از منظر یک نقاد دینی و ایرانی وارد موضوع شده سعی کرده است که به هیچ وجه به ورطه مبهم و لغزنده ترویج سبک زندگی غربی نرود و این خود یکی از دلایل تأثیرگذاری بجا و عمیق یابی درخور فیلم «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» است.

فیلمی که باید سینماگران و هنرمندان و نخبگان دینی و جامعه شناسان ما و البته خانواده ها و نسل های مختلف جامعه ایرانی، مضمون و موضوع مهم و خطیر و سرنوشت سازش را بیش از پیش جدی بگیرند و با اندیشه در آن، راههای حل معضلاتی از این دست را یافته و برای عموم مردم و آحاد ملت رشید ایران بازگو نمایند.

اگر  «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» توانسته باشد گامی هرچند کوچک در بازشدن این مسیر بردارد، کار خطیر و قابل توجهی به انجام رسانده است.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha